Educatieve websites

www.beterspellen.nl

www.beetjespellen.nl

www.beterrekenen.nl

https://www.hetkompas-stellendam.nl/educatieve-informatie-websites

Na aanmelding (gratis) ontvangt men elke dag vier opgaven in de mailbox. Bij de eerste twee sites gaan die opdrachten over spelling en woordenschat, bij de laatste zijn het rekenopdrachten. Het sterke aan deze websites is, dat er meteen feedback gegeven wordt op de ingevulde antwoorden. Deze feedback is in de vorm van een toelichting op het gegeven antwoord. Motiverend is, dat leerlingen hun eigen scoreprofiel kunnen inzien. Dit profiel ontwikkelt zich per dag.

 

www.kids4cito.nl

Op deze site kunnen opgaven gemaakt worden zoals die in de Cito Eindtoets gevraagd worden. Na het maken van de opgaven kunnen de antwoorden aangeklikt worden. Leerzaam en ook leuk om te doen.

 

www.avilezen.nl/kinderen.html

De teksten op deze site zijn gerangschikt volgens het huidige AVI niveau. De lay-out is heel rustig, zelfs een beetje saai. Voor kinderen die moeite hebben met de concentratie kan dat juist een pré zijn. De site biedt de uitdaging dat de tekst verdwijnt, terwijl de kinderen lezen. De kinderen moeten dus het wegvallen van de tekst vóór blijven. Vaak zullen kinderen dit leuk vinden om te doen.

 

danielbilliau.classy.be/potatoes/avilezen/menu.htm

De teksten op deze site zijn ingedeeld volgens het oude AVI niveau. Om zo af en toe eens te oefenen hoeft dat niet erg te zijn. De lay-out van de teksten is druk. Dit oogt gezellig en vrolijk, maar kan voor sommige kinderen te veel prikkels geven. Ook bij de verhalen op deze site verdwijnt de tekst tijdens het lezen en worden kinderen dus gedwongen om hun aandacht erbij te houden.

 

www.citotrainer.nl

 

www.tafels-oefenen.nl

Dit is een site waar kinderen de tafels van vermenigvuldiging kunnen oefenen. Het gemaakte werk kan ook opgeslagen worden, zodat uw kind een volgende keer weer verder kan gaan waar het gebleven was.

 

www.edupro.nl

Deze website verwijst naar diverse andere sites met oefensoftware voor thuis. Ook voor jongere leerlingen is hierop veel te vinden.

 

 

Software voor thuis:

 

thuis.ambrasoft.nl

Een oude bekende onder de software, maar nog steeds goed, leuk en

zeer geschikt voor gebruik. Er is een familiepakket voor taal en

rekenen beschikbaar. Dit kost € 29,95.

 

www.oefenweb.nl

Hier kunt u de programma's Rekentuin en Taalzee aanschaffen. Deze programma's kunnen apart aangeschaft worden, maar ook in combinatie. In het laatste geval zijn de kosten € 31,20 per kind per jaar. Als u een licentie voor meerdere personen per gezin aanschaft, worden de kosten lager.

Overigens gebruiken we op school ook het programma Rekentuin. Uw kind weet daarvoor zijn/haar eigen wachtwoord en mag thuis ook in Rekentuin oefenen.

Vraagt u zich af of bepaalde software of educatieve websites geschikt zijn voor uw kind? Informeer dan bij de leerkracht van uw kind.

© 2023 by CBS Het Kompas Stellendam. Proudly created with Wix.com